+90 224 261 02 83

Tüm Kategoriler

  • Tüm Kategoriler
  • Kahve
  • Türk Lokumu
  • Paket Kuruyemiş
  • Dökme Kuruyemiş
  • Kuru Meyveler
  • Şeker
  • Şekerleme
Yeni
Tarçınlı Akide Şekeri

Tarçınlı Akide Şekeri

Hünkârdan Damak Tadınıza Uygun Şekerler...

Akide; sözlük anlamı olarak "bağlanma" anlamı taşır. Osmanlı döneminde özel olarak üretilen akide şekerleri askerlere ikram edilirdi. Yeniçeriler de kendilerinin yaptığı akide şekerini divana ikram ederdi. Bu tören askerlerin padişaha bağlılıklarını, memnuniyetlerini ve itaatlerini kanıtlıyordu. Böylelikle padişahlarına akitle bağlanmış oluyorlardı. İşte bu önemli Osmanlı geleneğinin şimdiki yansıması ise akide şekerini renk renk sergileyen Hünkâr’da sürüyor. Hünkâr’daki akide şekerinin farklılığının ve bu denli özel oluşunun nedenleri; hammadde olarak şekerin kalitesi, üretilecek olan akide şekerinin cinsine göre içine atılacak olan kuruyemişin veya meyvenin yılın belirli dönemlerinde sadece belirli bölgelerden alınması, lezzetini arttırmak için konulan bal ve tabii ki ustalık bilgisidir. Misyonu; geçmiş tatlar ve gelecek arasında köprü görevi olmak olan Hünkâr’da bu gelenek yüzyıl önceki usuller ile yeni damak zevkleri bir araya getirilerek gerçekleştiriliyor. Şeker ustalıkla karıştırılmaya ve hazırlanacak olan akide şekerinin cinsine göre içinde fındık, fıstık veya meyvelerin konulması ile kaynatılmaya başlanıyor. Büyük kazanlarda saatler süren bir kaynama ise Hünkâr’daki akide şekerlerinin lezzetinin önemli püf noktalarından birini oluşturuyor. Kaynatılan bu güzel aromatik lezzet, daha sonra mermer tezgahlara dökülüp vakit kaybetmeden usta ellerde yoğrulmaya başlanıyor. Yoğrularak harmanlanan bu lezzet,daha sonra butik üretim tarzında hazırlanıp şekli verilerek özel şeker makasları kesilip son halini alıyor. Hünkâr; bu üretim tekniğini tamamen yılların verdiği tecrübe ile akide şekerine karşı duyduğu saygıyı da ekleyerek onlarca çeşit akide şekerinin lezzetine lezzet katıyor.