+90 224 261 02 83

Tüm Kategoriler

  • Tüm Kategoriler
  • Kahve
  • Türk Lokumu
  • Paket Kuruyemiş
  • Dökme Kuruyemiş
  • Kuru Meyveler
  • Şeker
  • Şekerleme

Fındıklı Cezerye

Geleneksel yöntemlerle ve özenle hazırlanmış Cezerye keyfi şimdi Hünkâr farklıyla sizinle...

500 yıldır üretilen Türk şekerleme kültürüdür. Yapımı tecrübe ve ustalık ister. Bugünkü biçimini 19. yüzyılda ulaşmıştır. Daha önceleri lokum üretiminde tatlandırıcı olarak bal ve pekmez , su bağlayıcı, doku yapıcı madde olarak da un kullanılırdı.

Osmanlı Devletine ithal yoluyla şekerin girmesiyle, 18. yüzyıl sonlarında başka tatlı yiyeceklerde olduğu gibi lokumda da şeker kullanılmaya başlandı. Daha sonra da unun yerini nişastanın almasıyla günümüze Türk 
şekerlemesi olarak 18. yüzyılda bir İngiliz gezgini tarafından Avrupaya götürüldü ve Türk Lokumu adıyla tanındı.

Lokum, şeker şurubunun (sakaroz) sitrik asit, tartarik asit veya kremtartarla kestirilerek mısır nişastası ile pişirilmesinden elde edilir. Ana madde olan nişasta ve şekere, yapılacak lokumun cinsine göre fındık, fıstık, bademiçi gibi kuruyemişler, meyve usareleri veya sakız da konulabilir. Ayrıca hindistan cevizi rendesi ve kaymak ilave edilerek yapılan çeşitleri de vardır.

Etiketler: Tatlı, Havuç, Geleneksel Lezzet, Şekerleme, Şeker, Lokum, Nişasta, Kuruyemiş, Eğlence, Besleyici, Sağlıklı, Enerji veren